18 Kasım 2013 Pazartesi

Yemek Alışkanlıklarımız Değişiyor Mu?


poşet nudo
Nudo


Son zamanlarda adını sık sık duyduğumuz bir ürün var. Özde Nudo! Peki ama nedir Nudo, ya da kıvırcık erişte?

Noodle yani Nudo temel olarak un, su ve tuz karışımı mayasız hamurdan üretilen bir besin. Daha basite indirgemek gerekirse de makarna ve erişte benzeri bir gıda. Şekli ile de bizlere makarnayı anımsatacak olan Nudo tadı ve lezzeti ile de makarnadan tamamen ayrılmaktadır.

Makarna gibi sadece şekillerine göre değil, kullanıldığı buğdayın çeşidine, tuzun cinsine ve imalat şekillerine göre farklılık gösteriyor. Bunun yanı sıra bu yeni lezzet içine katılan sosları ile de etli noodle, tavuklu noodle, körili noodle gibi birçok çeşidi bulunuyor.

Temeline baktığımızda bizleri Uzakdoğu'ya kadar götüren Özde Nudo'nun yapım aşaması da son derece zahmetli. Genellikle birkaç metreyi bulan uzun şeritler halinde uzatılan ve kurutulup, kızartılan nudolar dalgalı, burgulu, kalem ve mantı şekilleriyle de karşımıza çıkıyor.

Tarihçesine baktığımızda ise 2000 yıllık bir süreçten beri kullanıldığı tahmin edilen bu farklı lezzet artık sofralarımıza kadar geliyor. Moral Gıda güvencesi ile hazırlanmış olan Özde Nudo, farklı yemek kültürünü Türk damak tadına uygun bir şekilde hazırlayarak bizlerin hizmetine sunuyor.

Hazırlanma sürecinin kısa sürmesiyle de dikkatleri üzerine çeken bu ürün sayesinde öğün alışkanlıklarımız değişecek gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder